Φίλης: Μέχρι τις εκλογές η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Φίλης: Μέχρι τις εκλογές η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:58 Δημιουργία 16/10/18, 17:54

Συνέχεια στις επιθέσεις κατά των ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα, Τρίτη, ο Νίκος Φίλης, με τον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως η συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει ημερομηνία λήξης.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επεσήμανε ότι «είναι μια συγκυβέρνηση ανάμεσα στα δύο κόμματα, που προκύπτει ως αναγκαστική επιλογή μετά τις εκλογές του 2015. Συνεπώς είναι μια κυβέρνηση -εφόσον είναι αναγκαστική- περιορισμένης ευθύνης, δεν είναι στρατηγική κυβέρνηση. Η διάρκειά της είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές». Εξήγησε, δε, σε αυτό το σημείο, πως από εκλογές σε εκλογές σχηματίζονται οι κυβερνήσεις.

Για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, σημείωσε ότι έχει ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική σε πολλά ζητήματα όπως είναι και το μεταναστευτικό, ωστόσο έχει διαφοροποιηθεί με τρόπο κάθετο στα ζητήματα που αφορούν το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Η έκπληξη είναι ότι ο κ. Καμμένος συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που έχει προγραμματικές δηλώσεις για την επίλυση του Μακεδονικού με σύνθετη ονομασία κλπ. Άρα ήξερε ποια θα είναι η λύση. Όταν μπαίνει λοιπόν μέσα σε αυτή την κυβερνητική συμφωνία, δεν μπορεί ξαφνικά να ανασύρει ένα θέμα κάθετης διαφωνίας. Διαφωνία θα έχει, αλλά όχι διαφωνία για να πέσει η κυβέρνηση και να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Διότι αν κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης αυτή την περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας που θα θέσουν σε κίνδυνο όποιες κατακτήσεις έχουμε κάνει στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη».

Συμπλήρωσε, δε, πως «αν ο κ. Καμμένος θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα της πολιτικής σταθερότητας, βεβαίως θα συμμετάσχει, αλλά όχι με συνεχείς δηλώσεις και με αιφνιδιασμούς, και με την εμφάνισή του σε μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ όχι με βάση τις κυβερνητικές θέσεις αλλά τις προσωπικές του θέσεις. Έτσι δεν προχωράμε... Μαζεύουμε γάλα και το χύνουμε».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, υπογράμμισε πως «το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με βάση τη συμφωνία που πετύχαμε». «Οι αντιλήψεις για άξονες στο πλαίσιο ενός βαλκανικού ψυχρού πολέμου, που άκουσα και από τον κ. Καμμένο, είναι αντιλήψεις οι οποίες οδηγούν πίσω στην κακή περίοδο της Ιστορίας των Βαλκανίων», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε