ΝΔ: Όσο η ακυβερνησία παρατείνεται, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται - Εκλογές τώρα!

ΝΔ: Όσο η ακυβερνησία παρατείνεται, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται - Εκλογές τώρα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:21 Δημιουργία 18/10/18, 08:16
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Πιο επιτακτικά από ποτέ είναι αποφασισμένος να θέσει το ζήτημα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος χαρακτηρίζει δημόσια πλέον, ως «φαρσοκωμωδία», τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θέτει επί τάπητος τα περί κρίσης στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, εκτιμά ότι υπάρχει ακυβερνησία στη χώρα, που πλήττει τα εθνικά θέματα, την οικονομία, αλλά και γενικότερα την κοινωνία. Ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι εάν αυτή η κατάσταση παραταθεί, τότε οι δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολλαπλάσιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης τόσο στις επαφές που θα έχει στη βελγική πρωτεύουσα, όσο και στη δημόσια τοποθέτησή του στη Σύνοδο των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων, θα επισημάνει ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από άμεσες επενδύσεις, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να γίνουν, εφόσον υπάρχει ένα καθεστώς πολιτικής αβεβαιότητας.

Παράλληλα, ο ίδιος θα ενημερώσει τους κοινοτικούς αξιωματούχους για τις απειλές περί φυλακίσεων, που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ για τα εθνικά θέματα θα σημειώσει και στην Ευρώπη ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές «γραμμές», οι οποίες θολώνουν τις εθνικές θέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβασή του, με την οποία θα θέσει και πάλι το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Θα τονίσει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμεύει πλέον τη χώρα, ούτε στο πεδίο της οικονομίας, πολύ δε περισσότερο στην εξωτερική πολιτική.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οι «σεισμικές δονήσεις», που ξεκίνησαν με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τονίζοντας πως αυτή τη φορά θα είναι η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εξαπολύσει επίθεση στον κ. Τσίπρα λόγω του εναγκαλισμού του με τον κ. Καμμένο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε χθες για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό», θεωρώντας προφανώς ότι αναγκάστηκε να στηρίξει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη σύγκρουση που ο τελευταίος είχε με τον πρώην, πλέον, υπουργό Εξωτερικών.

Η «γραμμή» που έχει δοθεί στα «γαλάζια« στελέχη, είναι να τονίζουν από σήμερα κιόλας ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στηρίξει τον κυβερνητικό του εταίρο μόνο και μόνο για να κερδίσει λίγες ακόμη εβδομάδες στην εξουσία.

Παράλληλα, τα ίδια πρόσωπα θα αφήσουν τα «αριστερά αντανακλαστικά» μελών του ΣΥΡΙΖΑ να εκδηλωθούν, συντηρώντας ακόμη και δια της σιωπής τους τον εμφύλιο που -όπως πιστεύουν - έχει ήδη ξεσπάσει.

Αν σου άρεσε κάνε