ΣΥΡΙΖΑ: Ποια επικοινωνιακή «γραμμή» χάραξαν Σκουρλέτης-Τσίπρας για τον «τυφώνα Πάνο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια επικοινωνιακή «γραμμή» χάραξαν Σκουρλέτης-Τσίπρας για τον «τυφώνα Πάνο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:52 Δημιουργία 18/10/18, 10:44

Οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη την επομένη της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά είναι ενδεικτικές της «γραμμής», πάνω στην οποία θα πατήσει την επικοινωνιακή του πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας για τον «τυφώνα Καμμένο», τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «καζάνι που βράζει».

Είναι γνωστή η δυσαρέσκεια στην Κουμουνδούρου με την επιλογή του πρωθυπουργού να στηρίξει τον ΥΠΕΘΑ, αλλά να «αδειάσει» τον κ. Κοτζιά. Άλλωστε, για το λόγο αυτό και ο κ. Σκουρλέτης είχε συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου, πριν την ανακοίνωση της αποχώρησης Κοτζιά, για να χαραχθεί η επικοινωνιακή «γραμμή» με στόχο να καμφθούν οι ισχυρές αντιδράσεις στο κόμμα.

Δηλώνοντας πως δεν καταλαβαίνει την απόφαση του κ. Κοτζιά περί παραίτησης, ο γραματέας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ανάλογο μήνυμα με τον πρωθυπουργό στον κ. Καμμένο: «Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να μην επαναλάβει τις απειλές του. Αν τις επαναλάβει, θα προκύψει μείζον πολιτικό ζήτημα». Τάδε έφη ο κ. Σκουρλέτης, αφότου πρώτα εκτίμησε ότι ο ΥΠΕΘΑ θα αλλάξει τη στάση του σε ό,τι αφορά την «απειλή» να ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά «δεν είναι ευχάριστη» εξέλιξη, είπε ο κ. Σκουρλέτης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να μείνει» στην κυβέρνηση ο κ. Καμμένος, έναντι του κ. Κοτζιά.

«Δεν είναι μια ευχάριστη στιγμή για μια κυβέρνηση όταν ένας υπουργός παραιτείται», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Ant1.

Σημείωσε ακόμη πως δεν κατανοεί τους πολιτικούς λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζιά, από τη στιγμή που –όπως είπε – η κυβέρνηση δεν έχει δείξει σημάδια αλλαγής της στάσης της σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» είπε, εξηγώντας: «Σε καμία περίπτωση δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής της στο θέμα του Σκοπιανού χάριν του κ. Καμμένου. Με σαφήνεια ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας ότι παρά τον σεβασμό σε επιμέρους απόψεις πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε