Στην... «πρέσα» βάζουν τον Τσίπρα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τα μυστικά κονδύλια

Στην... «πρέσα» βάζουν τον Τσίπρα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τα μυστικά κονδύλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:38 Δημιουργία 18/10/18, 16:35

Χοντραίνει η πολιτική κόντρα με «φόντο» τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στη «σκιά» του «τυφώνα Καμμένου».

Μετά τη δημοσίευση των «καυτών» διαλόγων ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών κατά την πρόσφατη, επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίοι επιβεβαιώνουν πως ο πρωθυπουργός επέλεξε το «στρατόπεδο» του κ. Καμμένου, «αδειάζοντας» τον κ. Κοτζιά, κατά τη σφοδρή κόντρα εν μέσω σοβαρών καταγγελιών για παρατυπίες ως προς τα μυστικά κονδύλια, η πολιτική σκηνή «βράζει».

Η αντιπολίτευση «πρεσάρει» τον κ. Τσίπρα, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις, με τη ΝΔ να θέτει ζήτημα πολιτικού προβλήματος και το ΚΙΝΑΛ να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.

Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Πειραιώς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΙΝΑΛ, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο.

Την ερώτηση υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αυτή έχει ως εξής:

«Έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα κατηγορίες που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας σχετικά με τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων, αλλά και τις επιχορηγήσεις παραγόντων των διεθνών αγορών, προκειμένου να επικυρωθεί τελικώς η συμφωνία των Πρεσπών και άλλα «ηχηρά» παρόμοια. Κι όλα αυτά εν μέσω συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ παρόντα και προεδρεύοντα.

Προφανώς, ουδέποτε σε συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου ακόμη και στο απώτατο παρελθόν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Προφανώς, επίσης, είναι αδιανόητο Πρωθυπουργός να ακούει τους Υπουργούς του να εκτοξεύουν εν συνεδριάσει τέτοιες κατηγορίες και να μην αντιδρά. Είναι, τέλος, προφανέστατο πως η διακίνηση σε διεθνές επίπεδο τέτοιων κατηγοριών προσβάλλει σοβαρότατα τη χώρα. Τέλος, η διευκρινιστική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής περί μυστικών κονδυλίων των Υπουργείων αποδεικνύει πως οι κατηγορίες αυτές πράγματι εκτοξεύτηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου 2018»

Η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό:

α. Αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέραν των πολιτικών διαφωνιών η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την «προώθηση» της συμφωνίας των Πρεσπών;

β. Αληθεύει πως οι κατηγορίες αυτές και η δική σας αδρανής στάση αποτέλεσε την αιτία της παραίτησης του Υπουργού των Εξωτερικών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Κεγκέρογλου Βασίλης

Λοβέρδος Ανδρέας

Αρβανιτίδης Γιώργος

Αχμέτ Ιλχάν

Βενιζέλος Ευάγγελος

Γρηγοράκος Λεωνίδας

Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος

Καρράς Γεώργιος – Δημήτριος

Κεφαλίδου Χαρά

Κουτσούκος Γιάννης

Κρεμαστινός Δημήτρης

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Μανιάτης Γιάννης

Μπαργιώτας Κωνσταντίνος

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Σκανδαλίδης Κώστας

Τζελέπης Μιχάλης

Χριστοφιλοπούλου Εύη

Αν σου άρεσε κάνε