«Βράζει» η πολιτική σκηνή για την επιστολή παραίτησης Κοτζιά

«Βράζει» η πολιτική σκηνή για την επιστολή παραίτησης Κοτζιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:19 Δημιουργία 19/10/18, 12:11

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η εγχώρια πολιτική σκηνή, στον απόηχο των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος ρίχνει λάφι στη φωτιά, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο.

Χθες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έριξε το «γάντι» στον πρωθυπουργό, προτρέποντάς του να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του, στην οποία, όπως ο ίδιος είπε, εξηγεί όλους τους λόγους της απόφασής του.

Το Μαξίμου, ωστόσο, έχει χαράξει την επικοινωνιακή του «γραμμή» σχετικά με την παραίτηση Κοτζιά, τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου ο «τυφώνας Καμμένος» εξακολουθεί να... σαρώνει.

Ουσιαστικά, ο πρώην ΥΠΕΞ απάντησε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει τους πολιτικούς λόγους, που ώθησαν τον κ. Κοτζιά στην παραίτηση.

Από την πλευρά της, η ΝΔ πρεσάρει μέχρις εσχάτων την κυβέρνηση για την υπόθεση Κοτζιά. Σε σημερινή της δήλωση η εκπρόσωπος Τύπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την παραίτηση του πρώην υπουργού.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ΝΔ θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή (εκτός από αυτή που έχουν ήδη καταθέσει βουλευτές του ΚΙΝΑΛ) για τα μυστικά κονδύλια, ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει - με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες - συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, καθώς θεωρεί ότι οι αποκαλύψεις που πιθανώς υπάρξουν, θα βοηθήσουν για την ακύρωση της ρητορικής περί «ηθικού πλεονεκτήματος» της «Αριστεράς», κάτι που είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις κάλπες.

«Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη. Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, λέει ότι έχει λόγους», δήλωσε η κυρία Σπυράκη.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, προκειμένου όλοι οι Έλληνες να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Αν σου άρεσε κάνε