Τσίπρας-Καμμένος: Άρχισαν τα όργανα...

Τσίπρας-Καμμένος: Άρχισαν τα όργανα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:17 Δημιουργία 20/10/18, 12:13

Οι αντιδράσεις των συγκυβερνητών στο αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση, επιβεβαιώνουν πως ο «τυφώνας Καμμένος» θα εξακολουθεί να σηκώνει πολιτικές «θύελλες», για όσο εκκρεμεί το επίμαχο ζήτημα της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που σημαίνει πως στην Κουμουνδούρου οι «γκρίνιες» δεν θα σταματήσουν ούτε άμεσα ούτε κι εύκολα.

Μόλις λίγες ημέρες μετά το επικοινωνιακό «σόου» του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, δηλώνοντας σε αυστηρό τόνο πως δεν θα ανεχτεί διγλωσσία, ο Πάνος Καμμένος έκανε και πάλι το θαύμα του! Από τη μία ο πρωθυπουργός να κάνει λόγο για «πολύ μεγάλο βήμα στην κοινή επιτυχία των δύο χωρών», αναφερόμενος στην έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων και από την άλλη ο ΥΠΕΘΑ να υιοθετεί τις καταγγελίες περί δωροδοκίας και εκβιασμών, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ.

Ανατρέχοντας, ωστόσο, τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, δεν θα πρέπει η εκ διαμέτρου αντίδραση του κ. Καμμένου να προκαλεί ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας επέτρεψε στον μικρό κυβερνητικό εταίρο να... παραληρεί στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό να συντάσσεται με την πρωθυπουργική «γραμμή».

«Άλλο η έκφραση διαφορετικής άποψης που κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει και άλλο η Εθνική Γραμμή, που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα από τους υπουργούς της κυβέρνησης», είπε χθες ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Από εδώ και στο εξής, όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο Εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της Εθνικής Γραμμής. Στο εσωτερικό ο διάλογος είναι σεβαστός», τόνισε.

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως «επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών».

Αντιθέτως, από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι».

Η ανάρτηση του κ. Καμμένου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου των Σκοπίων, που εγκάλεσε ουσιαστικά τον κ. Καμμένο για διασπορά fake news.

Αν σου άρεσε κάνε