Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει το Σκοπιανό στη Βουλή

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει το Σκοπιανό στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:52 Δημιουργία 20/10/18, 15:17

Τη διενέργεια εθνικών εκλογών προτού έρθει στη ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε από την Κεφαλονιά το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσημης περιοδείας του.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με τις εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στις πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό, αλλά και συνολικά το κυβερνητικό έργο.

Σχολίασε επίσης ότι η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία «δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επιζήμιους συνολικά τους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά κατά την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε στην Κεφαλονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του 'Αγιου Γεράσιμου. Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ τον συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης, ο τομεάρχης υγείας Βασίλης Οικονόμου και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη στήριξη της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην αγορά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους και καταστηματάρχες.

Αν σου άρεσε κάνε