Hurriyet: Οπισθοχώρηση Τσίπρα για τα 12 μίλια

Hurriyet: Οπισθοχώρηση Τσίπρα για τα 12 μίλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:23 Δημιουργία 24/10/18, 11:01

Για οπισθοχώρηση της Αθήνας ως προς το ζήτημα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, την ώρα που το εθνικό «μέτωπο» έχει πάρει «φωτιά» για τα 12 μίλια.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας, την οποία ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παραπέμποντας στη Βουλή.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέκοψε τα προεδρικά διατάγματα σχετικά με το θέμα της αύξησης των χωρικών υδάτων και αποφάσισε να εκπονήσει σχέδιο νόμου αντί για διάταγμα, το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο και θα διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η απόφαση σημαίνει την αναστολή των 12 μιλίων σε αυτό το στάδιο», τονίζει η Hurriyet.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που έκανε λόγο «κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών της υδάτων. Αυτό το δικαίωμα δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Και συνέστησε στην Τουρκία να μην ερμηνεύει αυθαίρετα το διεθνές δίκαιο, ενώ οι απειλές της δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Αν σου άρεσε κάνε