Η απολογία που οδήγησε τον Παπαντωνίου στη φυλακή

Η απολογία που οδήγησε τον Παπαντωνίου στη φυλακή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:11 Δημιουργία 24/10/18, 21:07

Στη δημοσιότητα έρχονται λεπτομέρειες για τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου χθες, Τρίτη, μέσω απολογίας κατηγορουμένου στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων που έλαβαν οι ανακριτές Διαφθοράς, λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί ενώπιον τους ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του.

Ειδικότερα, μηχανικός και φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό του πρώην υπουργού να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, υποστήριξε στην απολογία του ότι πίστευε πως: «Τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου. Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο απολογούμενος και φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως μέσα σε δύο χρόνια (2002-2003) έλαβε τμηματικά από τον πρώην υπουργό 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του Παπαντωνίου στην Κηφισιά.

Στη συνέχεια σε μικρά ποσά γίνονταν οι καταθέσεις σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο μηχανικός, απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στους Ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε