ΝΔ: Στο στόχαστρο ο Καμμένος, στην «πρέσα» ο Τσίπρας

ΝΔ: Στο στόχαστρο ο Καμμένος, στην «πρέσα» ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:49 Δημιουργία 25/10/18, 08:43
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τον Πάνο Καμμένο εξακολουθεί να έχει στο στόχαστρο της η ΝΔ, συντηρώντας ψηλά στην πολιτική ατζέντα τα όσα έγιναν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του τέως υπουργού Εξωτερικών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επί των όσων αποκάλυψε δημόσια ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος δήλωσε πως ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες, ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο;», διερωτάται δεικτικά σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Τα ερωτήματα αυτά αναμένεται να θέσει προς τον πρωθυπουργό και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια παρέμβασή του τις αμέσως προσεχείς ημέρες, καθώς και ο ίδιος θεωρεί μείζον το θέμα ένας κορυφαίος υπουργός να κάνει τέτοιας μορφής καταγγελίες, να τις επιβεβαιώνει έτερος κορυφαίος υπουργός και κανείς να μην αντιδρά. «Πόσω μάλλον να μην παίρνει θέση ο πρωθυπουργός ενώπιον του οποίου γίνονται αυτοί οι διάλογοι», σημειώνουν παράγοντες της Πειραιώς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πληθαίνουν τα στελέχη της ΝΔ, που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να φτάσει έως την άνοιξη και πως οι εκλογές θα επισπευστούν λόγω των προβλημάτων που θα υπάρξουν στην συνοχή της.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμμερίζεται αυτές τις εκτιμήσεις, επιταχύνει τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων βουλευτών κα δίνει αμιγώς προεκλογικό χρώμα και στο συνέδριο του κόμματος του, που έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο.

Στην Πειραιώς προετοιμάζουν όλες οι εκλογικές λίστες, έτσι ώστε οι εκκρεμότητες να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα πιο σοβαρά ζητήματα αφορούν τις δημοτικές εκλογές, καθώς υπάρχουν ακόμη κενά σε μεγάλους δήμους της χώρας, όπως είναι ο Πειραιάς.

Το όνομα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη έχει πέσει στο τραπέζι, ενώ δεν λείπουν και οι υποστηρικτές της λύσης Μώραλη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η γνώμη των προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ στην πόλη, όπως είναι η κυρία Λίτσα Καλαγιά, που έχει εκλεγεί πρώτη δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές. Η κυρία Καλαγιά έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την επιλογή, που θα κάνει η ΝΔ και θα συμμετάσχει στο συνδυασμό, που θα υποστηριχτεί από το κόμμα της.

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, πιθανότατα μέσα στο Νοέμβριο. Στην ευρωλίστα, από τους νυν ευρωβουλευτές έχει κλειδώσει μόνο η υποψηφιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ επικεφαλής θα τεθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αν σου άρεσε κάνε