Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τις καταγγελίες Καμμένου

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τις καταγγελίες Καμμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:57 Δημιουργία 29/10/18, 06:51
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην Βουλή σχεδιάζει να φέρει η ΝΔ το θέμα με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, γεγονός που ουσιαστικά προκάλεσε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Η ενίσχυση της πίεσης στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αποτελεί για την αξιωματική αντιπολίτευση σταθερό στόχο, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά τώρα που αναμένεται και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών στα Σκόπια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η συνοχή της κυβέρνησης «κρέμεται από μια κλωστή» και πιστεύει ότι με τις κατάλληλες πολιτικές - κοινοβουλευτικές κινήσεις, θα εκθέσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. ‘Ηδη, όπως αποκάλυψε το Χrimaonline.gr, η ΝΔ εγείρει ζήτημα δημοσιοποίησης των πρακτικών του εκρηκτικού - όπως εξελίχθηκε – υπουργικού συμβουλίου και τώρα συζητά το ενδεχόμενο αιτήματος κατάθεσης εγγράφων και παράλληλα υποβολής ερώτησης σχετικά με τα μυστικά κονδύλια στα υπουργεία.

Πριν από αυτές τις κινήσεις, όμως, θα περιμένει - σύμφωνα με πληροφορίες - την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, Τρίτη, καθώς δεν αποκλείεται η συνέχεια να δοθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δέχθηκε νέα πυρά από τον κ. Καμμένο, όταν ο τελευταίος μίλησε για τα «ορφανά του Σημίτη».

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, θα επιχειρήσει να επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο και αλλά θέματα, όπως είναι η δημόσια τάξη, τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία και το κοινωνικό κράτος, καθώς θεωρεί ότι τα ποσοστά αυτοδυναμίας κερδίζονται μόνον, εάν υπάρχει και η θετική ψήφος των Ελλήνων. Ήδη, χθες με αφορμή τη νέα -εξαήμερη αυτή την φορά - άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεσμεύθηκε ότι το καθεστώς των αδειών για τους καταδικασθέντες για εγκλήματα για τα όποια δεν έχουν μετανιώσει , θα αλλάξει την επομένη των εκλογών.

Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση κινήτρων για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και συνδέονται ευθέως με την τόνωση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση με το ασφαλιστικό.

Τα μέτρα αυτά προστίθενται στο βασικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής, που ο ίδιος θέλει να εφαρμόσει ως πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε