Ανησυχία από τη Ρωσία για την επέκταση των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ανησυχία από τη Ρωσία για την επέκταση των ΗΠΑ στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:10 Δημιουργία 29/10/18, 17:58

Προσεχτικές ήταν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τη Μόσχα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη Ρωσία, με τον ίδιο να αναφέρεται... καλυμμένα στο θέμα του Σκοπιανού.

Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν παραδοσιακές σχέσεις και στον αμυντικό και στο διπλωματικό τομέα. Φέτος κλείσαμε 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο λαοί, ανεξαρτήτως του διεθνούς περιβάλλοντος, μπορούν και συνεννοούνται, μπορούν και συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της ειρήνης, της δημοκρατίας και προς όφελος των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδος».

Θέλοντας να «δείξει» προς τη συμφωνία των Πρεσπών -και ενώ είναι γνωστές οι αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η Ρωσία για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ-, ο Έλληνας υπουργός είπε πως «οιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδιαίτερα μέσα από την Ορθόδοξη πίστη. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε, λέγοντας ότι «συμφωνήσαμε ότι θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα προκειμένου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και η διοργάνωση της Διυπουργικής Επιτροπής, να μπορέσουν να ανοίξουν μια καινούρια εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Στις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες, συνεχίζουμε την υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που κατέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση, στην ανταλλαγή πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης στην περιοχή μας» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο.

Μήνυμα για τις δράσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου,σε δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, τόνισε πως η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία την ενδυνάμωση της επίδρασης των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ελλάδας, και τις προσπάθειες αυτών να πλησιάσουν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Αν σου άρεσε κάνε