Ζάεφ: Στα μέσα Ιανουαρίου η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ζάεφ: Στα μέσα Ιανουαρίου η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:18 Δημιουργία 31/10/18, 08:15

Πριν από το δεύτερο μισό του ερχόμενου Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα ορισμένα από τους κανόνες της διαδικασίας και όλες οι συζητήσεις βρίσκονται μέσα σε αυτά, οπότε μπορούμε να σχεδιάζουμε για ημερομηνίες προς το δεύτερο ήμισυ του Ιανουαρίου», είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ να μην υπογράψει τους ψηφισμένους από τη Βουλή νόμους για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα και τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε χθες ο γενικός εισαγγελέας των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι και οι δύο νόμοι τελικά προχώρησαν με καθυστέρηση, καθώς η έλλειψη υπογραφής από τον πρόεδρο δεν δημιουργεί συνταγματικό κώλυμα, απλώς καθυστερεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ο γενικός εισαγγελέας των Σκοπίων προχώρησε στη σχετική εντολή έναρξης προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από δύο ανώνυμες καταγγελίες πολιτών.

Αν σου άρεσε κάνε