Αιχμές Χαρακόπουλου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην ΕΛΑΣ

Αιχμές Χαρακόπουλου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην ΕΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:57 Δημιουργία 31/10/18, 15:52

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος την ένταση που επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα με αφορμή τις κρίσεις στην ελληνική αστυνομία.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ τονίζει σε σχετική δήλωση του πως «η σπουδή της κυβέρνησης να προωθήσει, εν κρυπτώ, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κατέδειξε τις πραγματικές της προθέσεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κ. Γεροβασίλη ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ότι δεν επίκεινται έκτακτες κρίσεις στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των ενστόλων, κινούμενη απολύτως παρασκηνιακά έπραξε τελικά το ακριβώς αντίθετο».

Όπως συμπληρώνει, «η μεθόδευση αυτή έγινε μάλιστα με τόση μυστικότητα που δεν ενημερώθηκε ούτε καν η υφιστάμενή της κ. Παπακώστα, παρά μόνον όταν το Προεδρικό Διάταγμα πήρε το δρόμο του για υπογραφή. Ως εκ τούτου, δεν μας εκπλήσσουν οι διαμαρτυρίες της νέας υφυπουργού, η οποία ενδεχομένως να αντιλήφθηκε τον πραγματικό ρόλο που της επιφυλάσσεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, «αναμφίβολα οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛΑΣ, καθώς θυμίζουν πρακτικές του μακρινού παρελθόντος. Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι ανάλογη απόπειρα με τη σημερινή, επιχειρήθηκε και το 1994, η οποία εν τέλει κατέπεσε ως αντισυνταγματική».

«Σε κάθε περίπτωση, όσα η κυβέρνηση εξυφαίνει στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας τάξης επιδεινώνουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα από την ανεξέλεγκτη βία και ανομία και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Χαρακόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε