Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας την Παρασκευή

Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας την Παρασκευή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:13 Δημιουργία 01/11/18, 19:11

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας, η Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας.

Η Σύνοδος θα λάβει χώρα στην κατοικία Euxinograd και σε αυτήν θα συμμετάσχει φέτος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέτζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος θα έχει διμερή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η Τετραμερής Σύνοδος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στη Βάρνα, πραγματοποιεί την πέμπτη της συνεδρία και θεσμοθετεί τη συνεργασία των χωρών της Βαλκανικής σε μείζονα ζητήματα της περιοχής όπως η σταθερότητα, η ασφάλεια, οι μεταφορές, οι υποδομές, η ενέργεια, η οικονομία και η διασυνοριακή συνεργασία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα αναμένεται να αποτιμήσουν τις ενέργειες που έγιναν στις συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ των χωρών με κύριο θέμα το σχέδιο για τον δακτύλιο συνδυασμένων μεταφορών που συζητήθηκε εκτενώς στη 4η Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

Αν σου άρεσε κάνε