Εντείνει το «πρέσινγκ» στο προσφυγικό η ΝΔ - Ζητεί προ ημερησίας συζήτηση

Εντείνει το «πρέσινγκ» στο προσφυγικό η ΝΔ - Ζητεί προ ημερησίας συζήτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:14 Δημιουργία 02/11/18, 14:11

Ισχυρό «πρέσινγκ» σε όλα τα κρίσιμα «μέτωπα» ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση, τη στιγμή που η πορεία της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απρόβλεπτη, ενώ η εγχώρια πολιτική σκηνή βρίσκεται σε άτυπη, αλλά παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης κορυφώνει την αντιπαράθεση στο προσφυγικό, καταθέτοντας αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ψηλά στην πολιτική ατζέντα την ανικανότητα της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί από το 2017 έλεγχο για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ, που προορίζονται για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι δεν έχει συσταθεί κανένας ελεγκτικός μηχανισμός, που να επιβλέπει την ορθή και διαφανή αξιοποίηση των χρημάτων που λαμβάνουν οι Μ.Κ.Ο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο τις τριτοκοσμικές συνθήκες στη Μόρια.

Σημειώνεται πως γνωστή θέση του προέδρου του κόμματος είναι ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επαναξιολογήσει συνολικά την μεταναστευτική της πολιτική.

Αν σου άρεσε κάνε