ΝΔ: Βάζουν «λουκέτο» στην παραγωγική βάση της Ελλάδας

ΝΔ: Βάζουν «λουκέτο» στην παραγωγική βάση της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:43 Δημιουργία 07/11/18, 16:39

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δραματική αύξηση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανική παραγωγή κατέθεσε από κοινού με άλλους 39 βουλευτές της ΝΔ ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας.

«Η κυβέρνηση, αφού αποσάθρωσε τα θεμέλια του ενεργειακού συστήματος, φέρνοντας στο χείλος της χρεοκοπίας τη ΔΕΗ, τώρα ετοιμάζεται να ρίξει τη χαριστική βολή στη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποίηση, σχεδιάζοντας την αύξηση των τιμών του ρεύματος έως και κατά 30%», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Σκρέκας και προσθέτει:

«Η υλοποίηση αυτού του εφιαλτικού σεναρίου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην απασχόληση καθώς και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα τεθούν σε κίνδυνο, αφού οι ελληνικές βιομηχανίες θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και σε γειτονικές χώρες, όπου το κόστος ενέργειας είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα.

Η ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και η μεταποίηση είναι προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Όμως, η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα μετατρέψει τη χώρα σε ένα βιομηχανικό "κουφάρι” και θα ναρκοθετήσει την προοπτική μιας βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει τελικώς στην αύξηση των τιμών ρεύματος στις επιχειρήσεις εντάσεως ενέργειας, καθώς και να διευκρινίσει με ποια μέτρα σχεδιάζει να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανικής παραγωγής».

Αν σου άρεσε κάνε