Ξεφεύγουν με πολιτικά «πυροτεχνήματα»

Ξεφεύγουν με πολιτικά «πυροτεχνήματα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:04 Δημιουργία 08/11/18, 07:00

Το ένα «πυροτέχνημα» μετά το άλλο ρίχνει η κυβέρνηση, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα ζητήματα και την κρίση σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε παραλυτική στασιμότητα.

Στην Ηρώδου Αττικού επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα, στρέφοντας τους προβολείς αφενός στα περί Συντάγματος και αφετέρου στα περί σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, ενώ την ίδια στιγμή επιστρέφουν στην πολιτική της σκανδαλολογίας. Πρόκειται για ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης και μάλιστα εν μέσω άτυπης αλλά παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, η οποία ωστόσο της γυρίζει μπούμερανγκ.

Σε κλίμα πόλωσης και όχι συναίνεσης είναι αδύνατο να ανοίξει ο διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ τα σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο με την πολυσυζητημένη συμφωνία Τσίπτα-Ιερώνυμου όσο και με τις διαρροές περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία, δεν... βγαίνουν. Αφενός ο Αρχιεπίσκοπος «αναδιπλώθηκε», μιλώντας για πρόθεση και όχι συμφωνία, αφετέρου δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος πρώην υπουργών, στελεχών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια αντιπερισπασμού, τη στιγμή που καταργεί το νόμο Κατσέλη, γκρεμίζοντας το τελευταίο καταφύγιο προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ επιδεινώνεται το οικονομικό κλίμα(για τρίτο συνεχή μήνα), διογκώνεται το ιδιωτικό χρέους, πολλαπλασιάζονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.

Στόχος της να περάσει στα... «ψιλά» μεταξύ άλλων ο θόρυβος, που προκαλεί η μήνυση του Νίκου Κοτζιά κατά του Πάνου Καμμένου.

Παροχολογίας συνέχεια...

Η «πρόθεση συμφωνίας» Πολιτείας – Εκκλησίας εξελίσσεται σε μία πολιτική απάτη, με το Μαξίμου να τάζει… προσλήψεις 10.000 ατόμων, μετά την έξοδο των ιερέων από το μισθολόγιο του δημοσίου, οι οποίοι δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται από το κράτος(!)

Η κυβέρνηση καλλιεργεί προσδοκίες περί προσλήψεων, όταν κατά τη διετία 2015-17 αύξησε το κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου κατά 2 δισ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση των προσλήψεων μη μόνιμου προσωπικού και όχι στην αύξηση των μισθών.

Έτσι, επιχειρεί να προβάλλει στο δικό της ακροατήριο ότι πέτυχε το διαχωρισμό των κληρικών από το Δημόσιο, ενώ στην πραγματικότητα τη μισθοδοσία τους θα εξακολουθεί να την καταβάλλει το Δημόσιο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά απλά μια απλή αλλαγή διαδικασίας

Το αφήγημα των συντάξεων

Με την πολιτική του αντιπερισπασμού το Οικονομικό επιτελείο «πνίγει» και τη συζήτηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ειδικά μετά και τον προκλητικό «χρησμό» της 'Εφης Ατχσιόγλου περί μη δικαίωσης όσων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη (την οποία η ίδια αποδίδει στην κακή δημοσιογραφία, καθώς υποστηρίζει πως δεν προέβη σε τέτοια δήλωση).

Η κυβέρνηση εκτιμά πως ο ντόρος περί αναδρομικών μπλοκάρει την προσπάθειά της να πείσει τους δανειστές να μην κοπούν οι συντάξεις το 2019.

Πώς θα ζητήσουν από τους δανειστές να μην ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», όταν η υπόθεση των αναδρομικών θα δημιουργεί μία δημοσιονομική «βόμβα»;

Αν σου άρεσε κάνε