Ο Τσίπρας έταξε την επιστροφή αναδρομικών στους ένστολους

Ο Τσίπρας έταξε την επιστροφή αναδρομικών στους ένστολους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:44 Δημιουργία 07/11/18, 20:33

Αύριο, Πέμπτη, ψηφίζεται στη Βουλή από την κυβέρνηση η επιστροφή αναδρομικών σε σειρά επαγγελμάτων, όπως οι ένστολοι, όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μουσικής, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στην εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΠΑ, «η πολιτεία σας χρωστά ευγνωμοσύνη για την στάση σας τα χρόνια της κρίσης. Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται στην βουλή αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο».

Ειδικότερα, είπε ότι «το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «προχωράμε δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ότι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018».

Ακόμα, δήλωσε ότι «με το κόψιμο της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, την πάταξη της φοροασυλίας του πλούτου και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αποδεικνύουμε στη πράξη ότι η επιστροφή της δικαιοσύνης στον τόπο μας είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι απλώς νομικής δέσμευσης».

Σχετικά με το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ζούμε σε μια περίοδο πολλαπλών εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας. Στρατηγική η επιλογή μας η Ελλάδα να ανακτήσει το κύρος και τον ρόλο που της αρμόζει στην διεθνή σκηνή, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Θέλοντας να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας. Δεν απειλείται από κανένα και δεν απειλεί κανένα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι πιλότοι μας αντιμετωπίζουν με ικανότητα, νηφαλιότητα και επαγγελματισμό εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε πρόκληση, συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση των εντάσεων. Εκ μέρους κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα σας ευχαριστούμε για αυτό».

Αν σου άρεσε κάνε