«Μύλος» η Βουλή για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια - «Ναι» με βολές από ΝΔ

«Μύλος» η Βουλή για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια - «Ναι» με βολές από ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:05 Δημιουργία 08/11/18, 11:26

Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι τόνοι στην εγχώρια πολιτική σκηνή για τα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια.

Η σχετική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια, προβλέπει «μαχαίρι» στα αναδρομικά λόγω εφαρμογής των νόμων Κατρούγκαλου και Γεροβασίλη.

Στον απόηχο της ολοφάνερης προεκλογικής στρατηγικής του πρωθυπουργού, τα αίματα έχουν «ανάψει», με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για «απύθμενο θράσος», υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για την επιστροφή των αναδρομικών από τον περασμένο Ιανουάριο.

Στη Βουλή αναμένεται σήμερα να μυρίσει «μπαρούτι», καθώς το κλίμα είναι έτσι κι αλλιώς βαρύ λόγω άγριας «πόλωσης», η οποία καλλιεργείται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήγγειλε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία για επιστροφή των περικοπών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, γιατρούς και μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η ίδια εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για την πολιτική παροχολογίας, κατηγορώντας την για «απύθμενο θράσος», τάζοντας επιστροφή περικοπών για την οποία, όπως είπε, είχε ήδη αποφανθεί το ΣτΕ, ενώ η ΝΔ είχε ήδη επιστρέψει τα μισά το 2014.

«Επίδειξη απύθμενου θράσους και πρωτοφανούς κυνισμού η δήλωση του Πρωθυπουργού πως δεν πρόκειται για συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μάρκου.

«Δήθεν ότι τους κάνετε χάρη, ότι σας χρωστούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί από τον Γενάρη του 2018 για άμεση επιστροφή και των υπόλοιπων αναδρομικών. Και έχετε το θράσος να το παρουσιάζεται σαν χριστουγεννιάτικο μποναμά. Ο πανικός σας μπροστά στην εκλογική συντριβή είναι εμφανής, τώρα βρήκατε το λεφτόδεντρο για να δώσετε τα αναδρομικά, όταν δεν μπορείτε να βρείτε λεφτά για 10.000 παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών», δήλωσε η ίδια.

Αν σου άρεσε κάνε