Χαμηλώνουν τις «κορώνες» για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Χαμηλώνουν τις «κορώνες» για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:52 Δημιουργία 08/11/18, 11:47

Χαμηλώνει τις «κορώνες» για τις 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο η κυβέρνηση, αφότου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε περί «πρόθεσης» συμφωνίας, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Real.fm, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επεσήμανε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά από το 2020 και μετά και μέσω ΑΣΕΠ, τονίζοντας πως οι θέσεις αυτές θα «ανοίξουν», όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την Εκκλησία.

«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου», είπε η υπουργός, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι προτεραιότητες είναι στην Παιδεία, την Υγεία και το κοινωνικό κράτος.

Απαντώντας σε κριτική που ασκείται, για το κατά πόσο είναι αναγκαίες αυτές οι προσλήψεις, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με την έννοια της αποκατάστασης, αλλά γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Δημόσιο, καθώς στα χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί μια μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 693.000 το 2009, να έχουν μείνει σήμερα 566.000.

Σημείωσε ότι ενώ με τον κανόνα 1:1 ο αριθμός των προσλήψεων το 2019 αναμένεται γύρω στις 8.000, με την επαναφορά του κανόνα 1:5, που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται περίπου στις 1.400.

«Αυτές οι θέσεις ίσα ίσα καλύπτουν τις παραγωγικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας», είπε η ίδια και διερωτήθηκε «από τι στιγμή που το Δημόσιο κρατιέται με το ζόρι όρθιο, πώς ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει η Υγεία ή η Παιδεία;. Άρα ή έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης τμημάτων του Δημοσίου ή κοροϊδεύει τον κόσμο».

Αν σου άρεσε κάνε