Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκά άστεγος

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκά άστεγος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:24 Δημιουργία 08/11/18, 13:21

Δριμεία κριτική κατά της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ελσίνκι, όπου βρίσκεται για το συνέδριο του ΕΛΚ.

«Δεν καταλαβαίνω τη λογική του να φοράς πολλά ευρωπαϊκά καπέλα. Εμείς φοράμε του ΕΛΚ. Τον κ. Τσίπρα κινδυνεύει να μην τον θέλει κανένας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κυνικής μεταμόρφωσής του είναι ευρωπαϊκά άστεγος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συζήτηση, που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο Βέμπερ θα κερδίσει εύκολα το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν. Παράλληλα, έθεσε τρία βασικά στοιχεία ως προς τη στρατηγική του ΕΛΚ:

- Διπλή πρόκληση τεχνολογικής επανάστασης και κλιματικής αλλαγής.

- Διαφύλαξη συνόρων

- Μεσαία τάξη και δουλειές κυρίως για τους νέους.

«Με τον κ.Ορμπαν έχει επιτευχθεί μία ισορροπία. Το ψήφισμα είναι πολύ αυστηρό για τις αξίες μας και από την στιγμή που και ο ίδιος το υπέγραψε υπάρχει εκτόνωση. Υπάρχει μία υποκρισία σε αυτό. Εχω διαφωνήσει πολλές φορές με εκείνον αλλά υπάρχει ένα επιλεκτικό ενδιαφέρον για τον Ορμπαν και σε άλλες χώρες υπάρχουν ζητήματα. Το θέμα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό έχει τελειώσει. Πιθανότατα οι εθνικές μας εκλογές θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Δε θα ετερόπροσδιοριστούν οι εκλογές μας από το ζήτημα Ορμπάν», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε