Ο Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση, στηρίζοντας την...

Ο Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση, στηρίζοντας την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:42 Δημιουργία 09/11/18, 19:25

Συνεχίζοντας τις παλινωδίες γύρω από τη στήριξη της κυβέρνησης στο «φόντο» του Σκοπιανού, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ πως όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή όχι μόνο το κόμμα του θα καταψηφίσει αλλά θα αποσύρει και τους υπουργούς τους.

Ωστόσο, ο -μέχρι πότε;- υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ θα συνεχίζουν να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε ο αρχηγός του κόμματος στην ΚΟ: «Καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε τους υπουργούς μας και συνεχίζουμε».

Σημειώνεται εξάλλου, ότι πρόσφατα ο κ. Καμμένος παρέσχε δημόσια διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με τη ΝΔ σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν «αντάρτες» στη γραμμή του κ. Καμμένου.

Υπενθυμίζεται πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχρηστόπουλος έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει τη συμφωνία και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του. Σε παρόμοιο ύφος και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, έχει δηλώσει πως «στηρίζω το έργο της κυβέρνησης».

Υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών έχει ταχθεί και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, που δεν είναι ωστόσο βουλευτής.

Τέλος, σημειώνεται πως η σημερινή ΚΟ, κατά την οποία συζητήθηκαν και οι προτάσεις των ΑΝΕΛ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, έγινε χωρίς την παρουσία των Κουντουρά και Κούικ, που -βολικά;- βρίσκονται σε επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό

Αν σου άρεσε κάνε