Με ποια «όπλα» απαντά ο Μητσοτάκης στην  παροχολογία Τσίπρα

Με ποια «όπλα» απαντά ο Μητσοτάκης στην παροχολογία Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:47 Δημιουργία 12/11/18, 09:42
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία ενός εύρωστου ιδιωτικού τομέα - ικανού να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας - απαντά η ΝΔ στην εξαγγελία Τσίπρα για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο τη διετία 2019-2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βλέπει την στρατηγική του πολιτικού του αντιπάλου να συνοψίζεται στην πολιτική προσλήψεων και στη ρητορική περί ακροδεξιάς, εκτιμά ότι η προβολή μιας σύγχρονης αντίληψης για το μέλλον της χώρας και την απελευθέρωση δημιουργικών δυνάμεων θα πείσει τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα με τη φιλελεύθερη αυτή αντίληψη υιοθετεί μα αυστηρή πολιτική προσέγγιση στα εθνικά θέματα, αλλά και στα ζητήματα που πρόσφατα ανέκυψαν σχετικά με την εκκλησία και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για το Σκοπιανό, ο ίδιος επανάλαβε και από την Καστοριά, όπου περιόδευσε χθες ότι δε προτίθεται ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για τη συμφωνία της πολιτείας με την εκκλησία, η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη δείχνει να παίρνει το μέρος της πλειοψηφίας των ιεραρχών, που είναι αντίθετη με την κατ αρχήν επιλογή του Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για όλα τα θέματα στη συζήτηση, που θα γίνει την Τετάρτη στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα δώσει έναν χαρακτήρα εφ'όλης της ύλης αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και θα κατηγορήσει ότι επιστρέφει στο 2014, όταν υπερασπίζονταν την πολιτική του «λεφτά υπάρχουν».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν άλλαξε, αλλά στην πορεία υποχρεώθηκε από τους Ευρωπαίους να ακολουθήσει κατά γράμμα τα μνημόνια και τώρα στην προσπάθειά του να περιορίσει το εύρος της επερχόμενης ήττας του, επιστρέφει στη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προειδοποιήσει ότι εάν υιοθετηθεί μια τέτοια λογική, τότε οι θυσίες των πολιτών θα πάνε χαμένες και πως η χώρα θα γυρίσει στο 2010, υπό δυσμενέστερους όρους.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι χθες από τη Καστοριά, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η χώρα δεν πρέπει να πληρώσει και την πτώση του κ. Τσίπρα», επιμένοντας ότι οι προσλήψεις που υπόσχεται είναι αχρείαστες. Στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μεταφέρουν κι ένα κλίμα ανησυχίας των ευρωπαϊκών θεσμών από τις τελευταίες εξαγγελίες Τσίπρα, σημειώνοντας ότι όλα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα πλήττουν και την αξιοπιστία τη χώρας συνολικά.

Αν σου άρεσε κάνε