Επιφανή αυτοδιοικητικά στελέχη «βλέπει» η ΝΔ για Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Επιφανή αυτοδιοικητικά στελέχη «βλέπει» η ΝΔ για Πειραιά και Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:58 Δημιουργία 13/11/18, 09:37
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Επιφανή αυτοδιοικητικά στελέχη σχεδιάζει να υποστηρίξει η ΝΔ στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας, όπου αυτή τη στιγμή δεν έχει προκριθεί κάποιο πολιτικό στέλεχος.

Πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ακόμη επιλέξει κάποια υποψηφιότητα. Στην Αθήνα, η υπόθεση έκλεισε με τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ και στις δυο μεγάλες περιφέρειες, Αττικής και κεντρικής Μακεδονίας, έχουν ήδη κλειδώσει οι κ.κ. Πατούλης και Τζιτζικώστας, αντίστοιχα.

Στη Θεσσαλονίκη το βέβαιο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, σε περίπτωση που ο τελευταίος επιλέξει να είναι και πάλι υποψήφιος. Με αυτή τη θέση συμφωνεί απολύτως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου ορφανού δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, είχαν ζητήσει από τον πρώην βουλευτή να περιμένει, πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση. Ωστόσο, εκείνος παρά τις οδηγίες που είχε, προχώρησε σε ανακοινώσεις, γεγονός που επέδρασε αρνητικά.

Το όνομα του επικεφαλής του ΤΕΕ στην συμπρωτεύουσα κ. Μπίλια δεν προχώρησε, ενώ έγκαιρα και η Μαρία Σπυράκη έκοψε κάθε συζήτηση.

Τώρα, οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη αναζητούν τον υποψήφιο μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Στον Πειραιά, η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκιδη να αποσύρει την υποψηφιότητα, που ο ίδιος είχε ανακοινώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κορκίδης είχε προχωρήσει μόνος του σε ανακοίνωση της πρόθεσης του να διεκδίκησει το αξίωμα του δημάρχου και ενώ όλα πήγαιναν ομαλά, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον κ. Μητσοτάκη, υπαναχωρήσε, λέγοντας ότι τελικά δεν ενδιαφέρεται.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη ενόχληση του προέδρου της ΝΔ, ενώ πολλά στελέχη του κόμματος έκριναν, ως επιπόλαιη την στάση του κ. Κορκιδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπαναχώρησε, διότι προέβλεψε ότι η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κ. Γιάννη Μωραλη είναι πιο ισχυρή, καθώς θα έχει και πάλι την στήριξη του Ολυμπιακού, που είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο μέγεθος για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην πόλη.

Όσον αφορά τη ΝΔ, η αναζήτηση υποψηφιότητας ξεκινά και πάλι από το μηδέν. Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί αυτοδιοικητικό στέλεχος, καθώς η περίπτωση του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, που έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, δεν εξετάζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν σου άρεσε κάνε