Κοτζιάς: Ο Τσίπρας έκανε τον «Πόντιο Πιλάτο» στην κόντρα μου με τον Καμμένο

Κοτζιάς: Ο Τσίπρας έκανε τον «Πόντιο Πιλάτο» στην κόντρα μου με τον Καμμένο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:01 Δημιουργία 14/11/18, 12:58

Η υπόθεση Κοτζιά δεν έχει τελειώσει, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως το ζήτημα της παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών θεωρείται... λήξαν.

Ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς το κρατά «ζεστό» στην επικαιρότητα και μάλιστα εν μέσω κυβερνητικού χάους, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε και στάση «Πόντιου Πιλάτου».

«Ο πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο», δήλωσε ο τέως ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στο «καυτό» Υπουργικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στο News247, ο κ, Κοτζιάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είχα στήριξη από κανέναν υπουργό. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον μου. Επειδή δεν μίλαγα; Είμαι ον πολιτικό, όχι πολιτικός καριέρας. Κάποιοι ήθελαν μια πολιτική διαφορά να γίνει προσωπική διαφορά».

«Όταν κάποιος υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική πρέπει να υπάρχει δημόσια υπεράσπισή της. Αυτό δεν έγινε στο υπουργικό συμβούλιο μετά το οποίο παραιτήθηκα. Μια σειρά από καμπάνιες για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έγιναν ποτέ. Έπρεπε να γίνει καμπάνια στη Μακεδονία, διακαναλική στη βόρεια Ελλάδα, δεν έγιναν για να μην ενοχληθεί ο κυβερνητικός εταίρος», συμπλήρωσε.

«Σέβομαι την πολιτική διαφωνία αλλά είναι φτηνιάρικο να ανάγονται σε προσωπικές διαμάχες. Ο Πλουμπίδης δεν πήγε στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή κάποιος δεξιός τον έβριζε. Ο πρωθυπουργός με στήριζε μέχρι που ήρθε η σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο και έκανε τον Πόντιο Πιλάτο», συνέχισε.

«Ζήτησα τα πρακτικά εκείνου του υπουργικού συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μου είπε ότι δεν γίνεται, κρατιούνται λίγο καιρό μετά γίνεται μια σύνοψη και πάνε στο αρχείο. Μου έκανε εντύπωση ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο κανείς δεν έκανε κριτική στον κ. Καμμένο αλλά σε μένα. Τους είπα ότι αν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον άφηναν να μου επιτεθεί μ αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν με υπερασπίστηκε».

Αν σου άρεσε κάνε