Μητσοτάκης: Προφάσεις από Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Μητσοτάκης: Προφάσεις από Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:12 Δημιουργία 14/11/18, 16:05

Με «καρφιά» κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές που θέλει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Παίρνοντας το λόγο μετά από τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως « ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την συνταγματική αναθεώρηση για να ξεφύγει από όσα ο ίδιος έχει δημιουργήσει».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του κ. Τσίπρα περί κομματικής πειθαρχίας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης, πράγματι, δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Μπορεί και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουν με δικές μας προτάσεις».

Κάνοντας αναφορά για τις προηγούμενες αναθεωρήσεις του Συντάγματος, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «την τελευταία φορά το ΠΑΣΟΚ ήταν που την τελευταία στιγμή είχε υποχωρήσει από την αναθεώρηση του άρθρου 16. Δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «το Σύνταγμα του '75 έθεσε τις βάσεις για μια μακρά περίοδο πολιτικής ομαλότητας και σταθερής Δημοκρατίας. 'Ομως έχει έρθει η ώρα για μια τολμηρή επαναξιολόγησή του».

Αν σου άρεσε κάνε