«Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού ο Μητσοτάκης» είπε ο Τσίπρας

«Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού ο Μητσοτάκης» είπε ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:25 Δημιουργία 14/11/18, 17:02

Ιδιαίτερα εριστικός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ, ο πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε το λόγο, ασκώντας σφοδρή κριτική στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

«Πέραν των αντιρρήσεών σας σε κάποια πράγματα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις οι οποίες καταθέσατε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «οι διαρροές σας έλεγαν ότι δεν είναι ώριμο να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση και έρχεστε τώρα και προτείνεται να αναθεωρήσουμε πάνω από 57 άρθρα του Συντάγματος. Μήπως θέλετε να ξαναφτιάξουμε το Σύνταγμά μας;».

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «η θέση σας για την προεδρική εκλογή ενδεχομένως είναι θέση προέδρου του Εδεσσαϊκού, όχι αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ στη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2008, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι έξι βουλευτές, που είχε τότε, που δεν αναθεωρήθηκε το άρθρο για την ευθύνη υπουργών. Αν είναι μομφή αφορά την δική σας τότε κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς "ΣΥΡΙΖοποιούμε το Σύνταγμα", όταν εμπεριέχουμε πρόταση που εσείς κύριε Μητσοτάκη έχετε συνυπογράψει;» σημείωσε.

Επαναφέροντας την κυβερνητική γραμμή περί «ακροδεξιάς πτέρυγας εντός της ΝΔ», ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ κύριε Μητσοτάκη και αλλάξατε γνώμη στο θέμα με την Εκκλησία;».

Συνεχίζοντας για τη στάση της ΝΔ σχετικά με τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «θέλετε και μικρό δημόσιο και τους 10.000 ιερείς να βρίσκονται στην θέση τους Η ΝΔ έγινε το άθροισμα ενός φιλελεύθερου σχηματισμού και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού».

«Δεν έκανα μόνος μου την συμφωνία. Δεν σέβεστε τον Αρχιεπίσκοπο; Πρόχειρη συμφωνία έκανε; Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο προκειμένου να κάνετε αντιπολίτευση σ'αυτήν την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στα βέλη του κ. Μητσοτάκη για ζητήματα οικονομίας, είπε ότι «η ζωή η ίδια διαψεύδει όλες τις προβλέψεις περί μη καθαρής εξόδου».

Αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για κατάργηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «λέτε και ξαναλέτε ότι τα Πανεπιστήμια είναι σε μια κατάσταση ανομίας. Ακόμα και να το δεχθούμε αυτό εξηγείστε πως η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βοηθήσει σ' αυτό. Αυτό που θα επιφέρει η πρότασή σας είναι τα δημόσια πανεπιστήμια να υποβαθμιστούν και να μπορεί να έχει δυνατότητα εκπαίδευσης μόνο όποιος έχει ισχυρούς γονείς. Όσο είμαστε εμείς εδώ όλοι οι Έλληνες θα είναι ίσοι στο υπέρτατο αγαθό της γνώσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε