Δεν δεσμεύεται η Βουλή από τον Τσίπρα, τόνισε ο Μητσοτάκης

Δεν δεσμεύεται η Βουλή από τον Τσίπρα, τόνισε ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:38 Δημιουργία 14/11/18, 17:29

Συνέχεια στην κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα επί των προτάσεων κυβέρνησης - ΝΔ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε απαντώντας στην ατάκα του κ. Τσίπρα περί προέδρου του Εδεσσαϊκού. «Κάνετε λάθη και στα σοβαρά και στα λιγότερο σοβαρά κύριε Τσίπρα , δεν ήταν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού ήταν αντιπρόεδρος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, είπε πως «το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων δεν δεσμεύει την επόμενη Βουλή. Πείτε το ξεκάθαρα, φοβάστε οτι θα χάσετε τις εκλογές και δεν θέλετε να διαμορφώσει το Σύνταγμα η ΝΔ».

Σχετικά με τη συμφωνία για το διακριτό ρόλο στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας και ειδικότερα για το μέλλον των κληρικών, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «μας λέτε ότι προχωράτε περίπου στην απόλυση 10.000 ιερέων. Για να προσληφθούν κάποιοι, θα πρέπει κάποιοι άλλοι να έχουν απολυθεί. Γιατί δημιουργείτε ανασφάλεια στους ανθρώπους χωρίς καν να υπάρχει οικονομικό όφελος; Βάζετε τους ιερείς σε μεγάλη προσωπική ανασφάλεια αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνονται από το κράτος» τόνισε.

Για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «τα έχετε μπλέξει τελείως με το άρθρο 16. Δεν χρειάζεται το κράτος να επιδοτεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κι επειδή μιλήσατε για τα φτωχά και τα πλούσια παιδιά. Πενήντα χιλιάδες Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. δεν είναι όλοι πλούσιοι και τους στερείτε την δυνατότητα να επιλέξουν να σπουδάσουν στην χώρα τους. Και ποιος σας είπε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια οδηγούν στην υποβάθμιση των δημοσίων».

Επαναλαμβάνοντας τη στάση του κόμματος, ξεκαθάρισε «το βασικό μας μέλημα είναι το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έχουμε φθάσει με τις δικές σας αθλιότητες σ'αυτό τον χώρο να μην μπορεί να πει κάποιος την άποψή του αν δεν αρέσει στους μπαχαλάκηδες. Το άσυλο θα καταργηθεί τελείως. Θα πεταχθούν έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο ρουβίκωνες, μπαχαλάκηδες, έμποροι ναρκωτικών».

Αν σου άρεσε κάνε