Οργή Γεννηματά για Τσίπρα και Μητσοτάκη από τη Βουλή

Οργή Γεννηματά για Τσίπρα και Μητσοτάκη από τη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:21 Δημιουργία 14/11/18, 18:12

Τον έντονο εκνευρισμό της για τη διάρκεια και τη διαδικασία της αντιπαράθεσης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Λαμβάνοντας το λόγο μετά από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι «έχετε κουράσει μ'αυτή την προσπάθεια που κάνετε να παρουσιάσετε δύο μονομάχους στη Βουλή».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, ανέφερε πως «εμείς στο Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί εμείς πρώτοι ανοίξαμε την συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση».

Επαναφέροντας τη διπλή επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «η κυβέρνηση, αφού καθυστέρησε τρία χρόνια την αναθεώρηση, τώρα την εντάσσει σε μια διαδικασία προεκλογική», για να προσθέσει ότι «ο κ. Μητσοτάκης συναγωνίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό».

Αναφερόμενη στη Συνταγματική Αναθεώρηση, σημείωσε πως «το Σύνταγμα δεν πρέπει να είναι αφορμή διαιρέσεων. όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία αυτή κινδυνεύει να συνθλιβεί στο μύλο της κομματικής αντιπαράθεσης».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «εν θα επιτρέψουμε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ.Μητσοτάκη. Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα».

Για τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε πως «διαφωνούμε πλήρως στην εκλογή ΠτΔ από τον λαό.

Προτείνουμε αλλαγή ρυθμίσεων για την ποινική ευθύνη υπουργών. Οι βουλευτές δεν μπορεί να καλύπτονται με ασυλία για κοινά ποινικά αδικήματα», όπως είπε.

Ακόμα, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό είναι πρωτίστως πολιτικό. Δεν προκάλεσε το Σύνταγμα την κρίση, ούτε από μόνο του μπορεί να την βγάλει από αυτή».

Αν σου άρεσε κάνε