«Αρένα» και μεταξύ Τσίπρα - Γεννηματά στη Βουλή

«Αρένα» και μεταξύ Τσίπρα - Γεννηματά στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:36 Δημιουργία 14/11/18, 18:26

Μετά από τις συνεχόμενες απαντήσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, προέκυψε νέα κόντρα του πρωθυπουργού με πολιτικό αρχηγό, αυτή τη φορά με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μετά από την ολοκλήρωση της πρωτολογίας της κ. Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε το λόγο και απάντησε στην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «δεν κάνετε απλά πολιτική κριτική αλλά χρησιμοποιείτε βαρύτατες εκφράσεις οι οποίες κατά την άποψή μου δεν συνάδουν με τον δικό σας πολιτικό πολιτισμό».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ. Φοβάμαι ότι όταν επιμένετε σ'αυτή την πολιτική δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να επιταχύνετε την στρατηγική ήττα της παράταξής σας. Βρισκόμαστε εδώ γιατί ο ελληνικός λαός το θέλησε. Και μετά το δημοψήφισμα του 2015, που συνεχώς αναφέρετε, ξεχνάτε πως ο ελληνικός λαός πάλι μας έδωσε την ψήφο του το φθινόπωρο»

Αναφερόμενος στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο κ.Τσίπρας είπε προς το ΚΙΝΑΛ ότι «μας κουνάτε το δάχτυλο για το άρθρο 86 χωρίς να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική γι'αυτό. Δεν αισθάνεστε την ανάγκη όταν έχει βγει η υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου να ζητήσετε μια συγγνώμη. Οταν έχουν βγει οι υποθέσεις Τσουκάτου, Μαντέλη...».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός τόνισε προς το ΚΙΝΑΛ πως «ιδιοκτήτης σ'αυτό τον τόπο είναι ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος και όλοι είμαστε περιστασιακοί εδώ και πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσετε έτσι θα 'ναι ο ελληνικός λαός που θα σας δώσει οριστική έξωση».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «εμείς έχουμε χαράξει αυτόνομη πολιτική. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ που σας βοηθάει. Εμείς δώσαμε εργαλεία στην δικαιοσύνη για να μπορούν να εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις».

Αναφερόμενη στις κατηγορίες του πρωθυπουργού, υπογράμμισε «κανείς δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο. Εμείς διώξαμε όποιον υπήρχε έστω και υπόνοια.... Εσείς τι κάνατε για όσα πρωτοφανή ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο».

Ακολούθως, το λόγο έλαβε και πάλι ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι «η κ Γεννηματά επιβεβαίωσε την στρατηγική της. Μην επικαλείστε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και μιλάτε για δημοκρατική αλλαγή γιατί δημοκρατική αλλαγή με τον κ.Μητσοτάκη δεν γίνεται», για να του απαντήσει στη συνέχεια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ: «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με τον κ.Μητσοτάκη. Εσείς κοιτάξτε το ακροδεξιό μόρφωμα που έχετε δίπλα σας», αναφερόμενη στους ΑΝΕΛ.

Αν σου άρεσε κάνε