Κουτσούμπας: Στόχος η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Κουτσούμπας: Στόχος η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:16 Δημιουργία 14/11/18, 19:00

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την τοποθέτηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, «η Συνταγματική Αναθεώρηση από τη μια μεριά προωθεί ανάγκες του σάπιου σημερινού συστήματος και από την άλλη προεκλογικές σκοπιμότητες».

Μιλώντας προς την κυβέρνηση, είπε ότι «ο πρώτος βασικός στόχος σας είναι να μην διαταράσσεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την συγκυρία όπως π.χ. εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος προς τον πρωθυπουργό, τόνισε πως «σήμερα κάνατε ακόμα μια δήλωση μετανοίας για την στάση σας το 2014 με όσα λέτε τώρα ότι δεν πρέπει η προεδρική εκλογή να διαταράσσει την κυβερνητική ομαλότητα. Προσφέρετε χείρα βοηθείας για να κερδίσει το σύστημα την χαμένη του αξιοπιστία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε «πολλές φορές τα πιο αυταρχικά, τα πιο αντιλαϊκά μέτρα ντύνονται με συνθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήθεν, για την ειρήνη και πάει λέγοντας».

Ακόμα, υποστήριξε ότι «συντήρηση είναι να αναγνωρίζεις τυπικά δικαιώματα στο Σύνταγμα και να τα υπονομεύεις με διάφορους τρόπους. Συντήρηση είναι να μιλάς για "υπερεθνικά κέντρα που χειραγωγούν τη λαϊκή βούληση" αλλά να μην ακουμπάς άρθρα, που κατοχυρώνουν αυτά τα κέντρα και την υπεροχή του ευρωενωσιακού δικαίου σε βάρος του ελληνικού».

Στη συνέχεια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε «υπήρξαν περιπτώσεις που τυπικά παραβιάστηκε το Σύνταγμα. Π.χ. ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα περνούσαν πολλές φορές μέσα από το ελληνικό έδαφος για να πολεμήσουν κατά της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριση της Βουλής».

Αν σου άρεσε κάνε