Πρόκληση από τον χρυσαυγίτη Λαγό για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Πρόκληση από τον χρυσαυγίτη Λαγό για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:33 Δημιουργία 15/11/18, 18:27

Σε νέες προκλήσεις εν όψει της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου επιδόθηκαν την Πέμπτη τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, με τον υπόδικο Γιάννη Λαγό να αναφέρει από τη Βουλή πως δεν υπήρχαν νεκροί κατά τη καταστολή της χούντας.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος» υποστήριξε ο Λαγός

Αντιδρώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς υποστήριξε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να πάρει θέση και πώς δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις στη Βουλή. Τον λόγο έλαβε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά.

Οι χρυσαυγίτες επέμεναν με αποτέλεσμα την παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη (ΚΚΕ). Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

ΛΑΓΟΣ: Όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε φασίστες.

ΛΑΓΟΣ: Όνομα δεν ακούσαμε

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την ιστορία

ΛΑΓΟΣ: Θέλω να πω…

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας; Μας τα είπε χθες ο αρχηγός σας. Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο χρυσαυγίτης βουλευτής του Γιώργος Καρακώστας υποστήριξε πως ο πραξικοπηματίας Παπαδόπουλος υπήρξε ο μόνος εκλεγμένος με δημοψήφισμα Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε