Μητσοτάκης: Δεν θα μετάσχω στο «γαϊτανάκι» της παροχολογίας - Η αντεπίθεση

Μητσοτάκης: Δεν θα μετάσχω στο «γαϊτανάκι» της παροχολογίας - Η αντεπίθεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:32 Δημιουργία 16/11/18, 07:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έτοιμη να αντιμετωπίσει το μπαράζ παροχών της κυβέρνησης δηλώνει η ΝΔ, που αναμένει ότι στην πορεία προς τις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στη ρητορική του 2014, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτή την τακτική, ούτε θα μετάσχει στο «γαϊτανάκι» της παροχολογίας.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δέχεται επίμονες εισηγήσεις για να προχωρήσει σε εξαγγελίες, εντούτοις παραμένει σταθερός στην αντίληψη ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για πολιτικές, που δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατηγική για την αντιμετώπιση της παροχολογίας που έχει ήδη ξεκινήσει με αφορμή τη θετική εισήγηση του EWG για τη μη περικοπή των συντάξεων θα στηριχθεί:

  1. Στην προβολή - υπενθύμιση των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, με το δημοψήφισμα και τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την ΕΕ
  2. Στην προβολή- υπενθύμιση των όσων υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015
  3. Στην υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία οδήγησε στο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε κατασχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων διορισμών
  4. Στην καταγγελία της επιδοματικής πολιτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ
  5. Στην απουσία προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και πολιτικών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που σύμφωνα με την ΝΔ είναι προϋπόθεση για την τόνωση της απασχόλησης

Την ίδια ώρα, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατά ψηλά στη δίκη της ατζέντα το θέμα της ανομίας στα πανεπιστήμια, κάτι το οποίο συνδέει πλέον με τη συνταγματική αναθεώρηση και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ .

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό, εάν συμφωνεί με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου ότι είναι ουτοπικός ο στόχος της εξάλειψης της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και εάν προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια.

Τέλος, είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα συνεχίσει την κριτική της και για την έξαρση της εγκληματικότητας γενικότερα, στηλιτεύοντας την ανοχή που -όπως καταγγέλλει - δείχνει η ΝΔ στα φαινόμενα τύπου «Ρουβίκωνα».

Αν σου άρεσε κάνε