Νέα επίθεση Φίλη στην Εκκλησία: Τα θέλει όλα δικά της

Νέα επίθεση Φίλη στην Εκκλησία: Τα θέλει όλα δικά της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:56 Δημιουργία 16/11/18, 17:50

Λάβρος κατά της Εκκλησίας εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Νίκος Φίλης, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να αφήνει και ξεκάθαρε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Μιλώντας στο ρ/σ «24/7», ο κ. Φίλης σχολίασε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία επιμένει στη διατήρηση του καθεστώτος του δημοσίου υπαλλήλου για τους ιερείς, αλλά αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για να συζητήσει με το κράτος σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο πρώην υπουργός είπε«"θα δούμε τι θα γίνει» πρόσθεσε όμως το ρητορικό ερώτημα: «Μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι;».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι «η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν εν συνόλω και όχι ό,τι συμφέρει τον καθένα, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι ένα φρένο».

Ο κ.Φίλης σχολίασε επίσης ότι: «Ο Ιερώνυμος, παρά όσα μας είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, ψήφισε άλλα τελικά, αφού είναι ομόφωνη απόφαση, αυτό καταλαβαίνω, μακάρι να διαψευσθώ».

Είπε επίσης πως: «Είχε γίνει και με το μακεδονικό το ίδιο, είχε πει άλλα στην αρχή, "όχι στα συλλαλητήρια”, μετά πήγαν όλοι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου» και πρόσθεσε: «Είναι ένα παιχνίδι αυτό διπλωματίας εκκλησιαστικής, με στόχο τα εμά εμά και τα σα εμά».

Αν σου άρεσε κάνε