«Μαζεμένη» η απάντηση του Μαξίμου στην Εκκλησία

«Μαζεμένη» η απάντηση του Μαξίμου στην Εκκλησία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:47 Δημιουργία 16/11/18, 18:04

Μια μια αρκετά διπλωματική διατύπωση απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις αποφάσεις που έλαβε νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή η ηγεσία της Εκκλησίας κατά τη σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το διακριτό ρόλο Πολιτείας-Εκκλησίας.

Στην ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Τσιπρα αναφέρεται με ικανοποίηση πως προχωρά ο διάλογος για το ζήτημα, με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να σημειώνει από την άλλη πως το κρίσιμο ζήτημα με τη μισθοδοσία των κληρικών είναι «σε κάθε περίπτωση ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ικανοποίηση Ιερώνυμου

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την ικανοποίηση του, σε σχετική του δήλωση στο ΑΜΠΕ.

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Αν σου άρεσε κάνε