Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας «κάνει τις δουλειές» των δανειστών

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας «κάνει τις δουλειές» των δανειστών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:39 Δημιουργία 18/11/18, 12:35

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για όλη την «καυτή» ατζέντα ασκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο Αλέξης Τσίπρας «κάνει τις δουλειές» των δανειστών.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος τονίζει όσον αφορά τη μη περικοπή των συντάξεων ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πιστωθεί την ακύρωση ενός μέτρου, που η ίδια ψήφισε». Παράλληλα, δε επισημαίνει ότι τα όποια «θετικά μέτρα» προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και όχι την ανάπτυξη.

«Στην πραγματικότητα δεν είναι θετικά μέτρα, αλλά αρνητικά», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης, ενώ τονίζει πως οι θεσμοί εξυμνούν την κυβέρνηση, επειδή «τους κάνει τις δουλειές τους».

«Δεν υπάρχει τίποτα το οξύμωρο. Όπως είπε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας από μπουλντόγκ έγινε το κανίς των δανειστών. Κάθε άνθρωπος αγαπάει το κανίς του. Έτσι και οι δανειστές», λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα σχέδια του κόμματός του, αναφέρει πως όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση, θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν απολύσεις. «Η ΝΔ δεν πρόκειται να φορτώσει με προσλήψεις το Δημόσιο. Θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Αλλά σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθούν οι φόροι» εξηγεί.

Σχετικά με την «πρόθεση συμφωνίας» Τσίπρα-Ιερώνυμου, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «η δική μας συμφωνίας με την Εκκλησία δεν προκάλεσε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στην Εκκλησία». Ενώ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζει πως ο κ. Τσίπρας την ξεκίνησε με μόνο στόχο να μην γίνει.

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ότι «η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη για Τσίπρα-Ζάεφ», αναφέρει ότι οι θέσεις των ΗΠΑ είναι γνωστές. Θυμίζει ότι έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία και «δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα, είναι γνωστές».

Τέλος, ερωτηθείς εάν χωράει στη ΝΔ ο Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζει: «Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα έχουμε την πολυτέλεια να τις λύσουμε αφού θα έχουμε σώσει τη χώρα από αυτούς που την ονειρεύονται Βενεζουέλα».

Αν σου άρεσε κάνε