Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:35 Δημιουργία 19/11/18, 14:24

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκύπτει τη Δευτέρα, μετά από δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου (Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών, Documento) για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ περί της συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας.

Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Θέμα FM» η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο. Επ’ αυτού ανέφερε πως η ΝΔ διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, κάτι που ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και στους ίδιους στη συνάντηση που είχαν. «Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε 10.000 κληρικούς σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί χώρος ώστε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο και για το αν ασκήθηκε πίεση από τη ΝΔ σε μητροπολίτες, είπε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση από καμία πηγή για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος και θα ήθελα να μείνω σε αυτό. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι τοποθετηθήκαμε δημόσια. Το αν οι μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους μητροπολίτες».

Το Μαξίμου

Από την πλευρά της κυβέρνησης, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση πως ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως σημειώνει, την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό Γραφείο, τόσο ο αρχηγός, της ΝΔ, όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως, παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε.

«Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις...» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε