«Ανεβάζουν» τώρα πάνω από τα 900 εκατ. τις προεκλογικές παροχές

«Ανεβάζουν» τώρα πάνω από τα 900 εκατ. τις προεκλογικές παροχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:25 Δημιουργία 20/11/18, 14:07

Ανεβάζει το ύψος των προεκλογικών παροχών το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να τις τοποθετεί τώρα πάνω από τα 900 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο προϋπολογισμός του 2019 θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, τα οποία μάλιστα δεν θα είναι ύψους 750 εκατ. ευρώ, αλλά θα ξεπεράσουν τα 900 εκατ. καθώς έχει εξασφαλιστεί ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος για το 2019 και εντεύθεν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «ο προϋπολογισμός λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης για 1η φορά μετά από μια ολόκληρη 10ετία».

Αναφερόμενος στην αποφυγή περικοπών στις συντάξεις, τόνισε πως στην κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού που θα γίνει αύριο στη Βουλή, διαψεύδονται «αυτοί που στήριξαν την αντιπολιτευτική τους τακτική στην υπονόμευση της μεγάλης προσπάθειας του ΠΘ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας ώστε να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019. Οι θέσεις της κυβέρνησης ότι το μέτρο αυτό είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα και αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% φαίνεται ότι έχουν βρει εύηκοα ώτα κατά την επεξεργασία του ελληνικού προϋπολογισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εξάμηνου» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε