Ο Μητσοτάκης δημοφιλέστερος αρχηγός και καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ο Μητσοτάκης δημοφιλέστερος αρχηγός και καταλληλότερος για πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:18 Δημιουργία 20/11/18, 20:09

Την υπεροχή του Κυριακού Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως δημοφιλέστερου πολιτικού αρχηγού και ως καταλληλότερου για την πρωθυπουργία της Ελλάδας σημειώνει έρευνα της Public Issue για το βαρόμετρο Νοεμβρίου που δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα και με βάση τους δείκτες πολιτικού κλίματος, ο αρχηγός της Ν.Δ. συγκεντρώνει 46% θετικών γνωμών (έναντι 51% αρνητικών), με δεύτερη σε δημοτικότητα αρχηγό την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με 40% θετικών γνωμών (έναντι 57% αρνητικών). Ακολουθούν οι επικεφαλής του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Κουτσούμπας, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης αντίστοιχα, ενώ στις τελευταίας θέσεις βρίσκονται ο πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (26% θετικών γνωμών έναντι 73% αρνητικών), ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (15% θετικές - 84% αρνητικές) και ο Ν. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, με μόλις 10% θετικών γνωμών (86% αρνητικές).

Σε ό,τι αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται με 43%, ακολουθεί το «κανείς από τους δύο» ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων με 29%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 25%.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, η επιλογή «καμία από τις δύο» λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό, 40%, ακολουθεί η επιλογή «μία κυβέρνηση της ΝΔ» με 36%, ενώ τρίτη έρχεται η επιλογή «μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» με 18%.

Ικανοποιημένη από την αντιπολίτευση δηλώνουν σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%), ενώ από την κυβέρνηση 15%. Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 84%, ενώ από την αντιπολίτευση ένα ποσοστό 76%.

Όσον αφορά στο ζήτημα του σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα, το 74% δηλώνει ότι πηγαίνουν σε λάθος, ενώ το 17% σε σωστή, ενώ ένα 7% τοποθετείται ουδέτερα.

Αν σου άρεσε κάνε