Τι «δείχνει» η δικογραφία για το C4i στη Βουλή

Τι «δείχνει» η δικογραφία για το C4i στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:47 Δημιουργία 26/11/18, 18:43

Εμπλοκή του Γιάννου Παπαντωνίου στην υπόθεση του C4i φανερώνει η δικογραφία για την υπόθεση που ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτει πως ο πληροφοριοδότης που πήγε αυτοβούλως να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση είναι ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος.

Ο κ. Βασιλάκος στις 5 Νοεμβρίου 2018 εμφανίστηκε στον αρμόδιο ανακριτική και συνέδεσε τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου με μίζες για το C4I.

Πάντως, από τη δικογραφία δεν προκύπτει πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά και η κατάθεση Βασιλάκου βασίζεται σε εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας επισημαίνει ότι σύμφωνα με την εμπειρία του ο παράνομος χρηματισμός γινόταν μέσω των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) και προσθέτει ότι κατά τις εκτιμήσεις του ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δωροδοκήθηκε με ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος επισημαίνει δε ότι πιστεύει ότι γνώση της παράνομης συναλλαγής είχε και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,. στη δικογραφία που ξεπερνά τις 20.000 σελίδες περιλαμβάνεται και το περίφημο ημερολόγιο της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Το επίμαχο υλικό είχε προκαλέσει εντυπώσεις την περίοδο 2010-11 καθώς περιλαμβάνει καταγραφές για ραντεβού και επαφές του κ. Χριστοφοράκου με παράγοντες του πολιτικού συστήματος της εποχής. Επί της ουσίας όμως δεν οδήγησε σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς δεν περιελάμβανε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ενδείξεις για παράνομο χρηματισμό.

Αν σου άρεσε κάνε