ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόστισαν 70 δισ. στο ΑΕΠ

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόστισαν 70 δισ. στο ΑΕΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:41 Δημιουργία 28/11/18, 14:07

Για τις επιπτώσεις που είχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ, λίγη ώρα μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Εκτός από τις επιπτώσεις στην οικονομία, ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι ουσιαστικά αποφεύγει την αντιπαράθεση στην Βουλή, αφού δεν ενημερώνει για τις δικές του τοποθετήσεις οι οποίες γίνονται γνωστές την τελευταία στιγμή.

«Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός, ενημερώνεται ευλόγως και η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν ήρθε εδώ σήμερα να σας απαντήσει ο αρχηγός της, και σας το λέω αυτό για να μην υπάρχουν πυροτεχνήματα, ή βερμπαλισμοί η αστεϊσμοί και για να μένουν εντυπώσεις» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε πολλές φορές ειρωνικά στην απουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από την Βουλή.

Στα των παροχών που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας και των 100 ημερών από την έξοδο από το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αφού τόνισε ότι «πέρα από τις ασίστ υπάρχουν και οι τάπες», υπογράμμισε ότι «ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός σας έχει 2 δισ. παραπάνω φόρους. Κάνετε στάση πληρωμών στους ιδιώτες και επιστρέφετε μόνο το ένα από τα δέκα που πήρατε στους πολίτες. Οι μισθοί μειώθηκαν 3,5% το 2017. Άρα πέντε χαμένα χρόνια για τις εργασιακές σχέσεις για τις οποίες τόσο κόπτεστε».

Υπογράμμισε δε ότι το χρέος το 2018 είναι 183,1% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν του 2014 , θα ήταν 144,6%.

«Έχουμε 70 δισ. χαμένου ΑΕΠ στα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τολμάτε να μας κουνάτε και το δάχτυλο», τόνισε. «Τουλάχιστον υποκριτικό να λέτε ότι επιστρέφει η ανάπτυξη», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε