Ο Τάσος Γιαννίτσης υπερασπίζεται τα πεπραγμένα Σημίτη

Ο Τάσος Γιαννίτσης υπερασπίζεται τα πεπραγμένα Σημίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:28 Δημιουργία 28/11/18, 16:24

Ακόμα ένα μήνυμα υπέρ του Κώστα Σημίτη έρχεται από το τέως συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, με τον Τάσο Γιαννίτση να τονίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας επί διακυβέρνησης Σημίτη.

Με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην υπουργός παρουσιάζει βασικά οικονομικά μεγέθη (μέσοι ετήσιοι ρυθμοί μεταβολής ΑΕΠ και επενδύσεων και μέσοι όροι περιόδου για πληθωρισμό, ανεργία, ελλείμματα και χρέος) ανά ιστορικές περιόδους.

Ωστόσο, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης, «η πραγματικότητα καθορίζεται από τις ομιλίες, τα γραπτά, τα πρωινάδικα, τις δηλώσεις, την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα, τις κενού περιεχομένου βαθυστόχαστες αναλύσεις και το μαχητικό ύφος ή την απύθμενη επιθετικότητα απέναντι σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την αμορφωσιά πολλών, την εμπάθεια του καθενός».

O πρώην υπουργός, ο οποίος έχει συνδεθεί με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που ποτέ δεν εφαρμόστηκε υπό την πίεση των συνδικάτων, μεταξύ άλλων, τονίζει με νόημα: «Είναι βέβαια γνωστή η μπούρδα ότι ‘οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν’. Σωστή η μπούρδα, αν οι αριθμοί είναι κίβδηλοι. Μόνο που τότε δεν φταίνε οι αριθμοί, αλλά όσοι τους φτιάχνουν. Το διαφορετικό είναι πιο πιθανό: ‘Όταν οι αριθμοί δυστυχούν, οι άνθρωποι επίσης δυστυχούν’. Όχι, ίσως, πάντα, αν σκεφτούμε την παραοικονομία, τη φοροδιαφυγή, τις οικονομικές και πολιτικές Μαφίες ή τη διαφθορά, αλλά ξέρουμε ότι στην ελληνική πραγματικότητα δεν υπάρχουν τέτοια».

Αν σου άρεσε κάνε