Μήνυμα Παυλόπουλου κατά της αναθεώρησης διατάξεων για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας

Μήνυμα Παυλόπουλου κατά της αναθεώρησης διατάξεων για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:24 Δημιουργία 30/11/18, 18:20

Ηχηρό μήνυμα κατά της αναθεώρηση των διατάξεων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία έστειλε την Παρασκευή ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Πάτρα.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίαςμίλησε για ανεκτίμητη προσφορά της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης και της Εκκλησίας στην πορεία του λαού και του έθνους.

«Προσφορά, η οποία αναγνωρίζεται γενικώς από κάθε καλόπιστο, ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσο θρησκεύεται. Διότι την προσφορά τεκμηριώνουν αμαχήτως τα ίδια τα γεγονότα, ακόμη και στις μέρες μας», συμπλήρωσε.

«Όλη αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται με ενάργεια σε όλα τα Συντάγματά μας, αυτονοήτως δε και στο ισχύον Σύνταγμα. Και οι σχετικές διατάξεις των Συνταγμάτων μας, άρα και του ισχύοντος, δεν έχουν αμιγώς κανονιστικό περιεχόμενο, δεν θεσπίζουν δηλαδή ένα “δέον” αλλά αποτυπώνουν σε Συνταγματικό επίπεδο μια ιστορική αλήθεια. Και κατά τούτο -και ακριβώς επειδή αυτή η αλήθεια ισχύει και σήμερα- δεν δικαιολογείται η αναθεώρησή τους», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως σημείωσε, η Εκκλησία στην «καρδιά» της κρίσης, ανέλαβε πλειάδα ουσιαστικών πρωτοβουλιών, για την στήριξη του κοινωνικού συνόλου, καλύπτοντας σημαντικά κενά.

Αν σου άρεσε κάνε