Για «νίκες στις εκλογές του 2019» μίλησε ο Τσίπρας

Για «νίκες στις εκλογές του 2019» μίλησε ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:26 Δημιουργία 01/12/18, 14:20

Την αισιοδοξία του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο το μεσημέρι, κλείνοντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι ο λαός «θα μας εμπιστευθεί ξανά» ότι εκείνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της χώρας και όχι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας» και της εκτελεστικής εξουσίας και πως ο λαός θα πει την τελευταία του λέξη στις κάλπες, όπως την είπε τρεις φορές το 2015.

Σημείωσε ότι «η Αριστερά που κάποιοι την ήθελαν παρένθεση ήρθε στον τόπο από θέση διακυβέρνησης για να μείνει, δεν θα είναι ένα διάλειμμα στην πολιτική ιστορία του τόπου» και θα γράψει τις πιο δημιουργικές σελίδες του βιβλίου της Ελλάδας της νέας εποχής.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει και στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, μιλώντας για ψηφοδέλτια «ανοικτά, προοδευτικά, ριζοσπαστικά, πράσινα, δημοκρατικά, για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή».

Είπε ότι «έχουμε πολύ σημαντική παρακαταθήκη στον αυτοδιοικητικό χώρο, αυτή των συλλογικοτήτων μας, ιδίως στις μεγάλες πόλεις» και παρακίνησε την ΚΕ «να εμπιστευτεί αυτές τις συλλογικότητες και να δώσει την ορθή διαδικασία, οι διεργασίες να ξεκινήσουν από αυτές, από συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις που δεν δημιουργήθηκαν χτες αλλά έχουν πολλά χρόνια ζωής».

Αναφέρθηκε στην «Ανοιχτή Πόλη» στην Αθήνα, στην «Ανοιχτή Πόλη» στη Θεσσαλονίκη και στο «Λιμάνι της Αγωνίας» στον Πειραιά, λέγοντας: «μαθαίνω ότι προσανατολίζονται σε ορθές επιλογές. Ας τους αφήσουμε να κάνουν τις διεργασίες τους και να φέρουν στο προσκήνιο τα πρόσωπα και τις συλλογικότητες που θα μπορούν να διεισδύσουν στις τοπικές κοινωνίες και να φέρουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα».

Αν σου άρεσε κάνε