Σιγή ασυρμάτου από Μαξίμου για τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ - «Πυρά» από ΝΔ

Σιγή ασυρμάτου από Μαξίμου για τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ - «Πυρά» από ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:24 Δημιουργία 03/12/18, 16:15

Σιγή ασυρμάτου... τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου παρά την προκλητική ρητορική, που έχει αναπτύξει ο Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα σενάρια του πολιτικού του αντιπάλου, ο οποίος αντιδρά σφόδρα στη συνταγματική αναθεώρηση.

Οι τελευταίες δηλώσεις του έχουν ανάψει «φωτιές» στην εγχώρια πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση ωστόσο να μην απαντά για ακόμη μία φορά.

Ειδικότερα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε το απίστευτο, ότι δηλαδή δίνεται πλέον η δυνατότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα, ζητώντας έτσι από την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης ότι με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους “Μακεδόνες” στις γειτονικές χώρες», ο Ζάεφ υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η «Μακεδονία» θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών», ενώ υπογράμμισε μάλιστα ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα.

Οι δηλώσεις Ζάεφ και η αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει θέση απέναντι στην επικοινωνιακή στρατηγική του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έχουν γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

Σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνεται πως «η ΝΔ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.

Οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες».

«Εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε