Αθώος ο Χαρδούβελης για το πόθεν έσχες

Αθώος ο Χαρδούβελης για το πόθεν έσχες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:43 Δημιουργία 03/12/18, 21:41

Αθώος ομόφωνα και για δεύτερη φορά κρίθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για την καθυστερημένη υποβολή πόθεν έσχες (περίοδος 2011-2012) και συγκεκριμένα για το διάστημα που διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, ο Άρειος Πάγος είχε επικαλεστεί ελλιπή τεκμηρίωση και η δίκη επαναλήφθηκε για να καταλήξει ξανά σε ομόφωνη αθωωτική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης υπέβαλε το πόθεν έσχες για το 2012 και το 2013 στις αρχές Απριλίου του 2015, όταν ενημερώθηκε σχετικά από τον Τύπο – λέγεται ότι δεν γνώριζε πως γινόταν έρευνα για το πρόσωπό του.

Επί της ουσίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να μην γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει τη δήλωση πόθεν έσχες και ότι είχε μείνει με την εντύπωση ότι δεν έχει υποχρέωση υποβολής, όπως γίνονταν την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, οπότε και ήταν στην ίδια θέση, ως επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε σχετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή υπεράσπισης του κ. Χαρδούβελη βασίζεται και στο επιχείρημα ότι ο ίδιος δεν είχε τίποτε να κρύψει, καθώς τότε (το 2012 και 2013) υπέβαλε, όπως και κάθε χρόνο, δήλωση πόθεν έσχες και φορολογική δήλωση στις αμερικανικές αρχές, επειδή η σύζυγός του είναι Αμερικανή υπήκοος.

Αν σου άρεσε κάνε