Αυγενάκης: Φόροι και διαπλοκή η πολιτική κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ

Αυγενάκης: Φόροι και διαπλοκή η πολιτική κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:47 Δημιουργία 06/12/18, 17:39

Κατακεραυνώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Λευτέρης Αυγενάκης για τη φορολογική πολιτική της, στον απόηχο της δημοσίευσης της έκθεσης ΟΟΣΑ, αλλά και για τις σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματίες.

«Την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης παπαγαλίζουν το αφήγημα των 100 πρώτων μεταμνημονιακών ημερών, θέλοντας να ξεχάσουμε την καταστροφική πολιτική των τεσσάρων χρόνων διακυβέρνησής τους, τα στοιχεία-κόλαφος του ΟΟΣΑ έρχονται να τους προσγειώσουν στην σκληρή πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωσή του, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η μακροβιότερη μνημονική κυβέρνηση, που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα δημιουργούσε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό, το μόνο που κατάφερε είναι να ξεπληρώνει γραμμάτια σε φίλους επιχειρηματίες και αργυρώνητους κονδυλοφόρους», προσθέτει δηκτικά.

Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους εμμέσους και πιο άδικους φόρους. Και συνεχίζει, « κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια και στο ιδιωτικό χρέος, με περισσότερα από 4 εκατομμύρια φορολογουμένων να χρωστούν στην εφορία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διώχνει συνεχώς επενδύσεις και τις έχει μειώσει κατά 23,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις δημόσιες δαπάνες κατά 1,3 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η αριστερή "ελπίδα" που ευαγγελίζονταν; Να αναγκάζουν τον κόσμο να στήνεται σε ουρές με τεντωμένο το χέρι στο τέλους του χρόνου; Αυτή η κυβέρνηση, της μετριότητας και της παρακμής, απευθύνεται σε ένα μόνο μέρος της κοινωνίας. Αυτό που έχει εξαθλιώσει και επιχειρεί να εξαγοράσει, δίνοντας 1 αφού πρώτα έχει υφαρπάξει 10! Η ΝΔ απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, και θέλει τους Έλληνες όχι πελάτες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περήφανους, αισιόδοξους».

Καταλήγοντας, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει πως τη στιγμή που Γαλλία και Γερμανία εισπράττουν το 25% των εσόδων τους από τους φόρους, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα εκτοξεύεται στο 39%-40%.

Αν σου άρεσε κάνε