Προκλητικό «παιχνίδι» Ζάεφ με τη συμφωνία των Πρεσπών

Προκλητικό «παιχνίδι» Ζάεφ με τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:03 Δημιουργία 07/12/18, 09:30

Την τακτική του μια στο καρφί και στο πέταλο ακολουθεί ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος κάνοντας πολιτικά «παιχνίδια» στην ΠΓΔΜ, επιδίδεται σε μία ιδιαίτερη προκλητική ρητορική σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφότου αναδιπλώθηκε αναφορικά με τα περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι δηλώσεις του - αν και ξεκάθαρες - παρερμηνεύτηκαν, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συνεχίζει τις «κορώνες».

«Είμαστε "μακεδόνες" και μιλάμε "μακεδονικά". Κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά», είπε ο Ζάεφ, αναρτώντας το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησής του σε βίντεο στo Facebook.

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός» προσθέτοντας ότι «η "μακεδονική" ταυτότητα και η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε».

Απαντώντας, δε, στην ανησυχία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax, των παρισταμένων σχετικά με την ταυτότητά τους, ο Ζάεφ τους απάντησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της "μακεδονικής" γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

Αν σου άρεσε κάνε