Φουντώνει το «φλερτ» του Ποταμιού με τη ΝΔ

Φουντώνει το «φλερτ» του Ποταμιού με τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:30 Δημιουργία 07/12/18, 10:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Εντείνονται οι φήμες περί επικείμενης πολιτικής συνεργασίας στελεχών του «Ποταμού» με τη ΝΔ, με δεδομένες τις κοινές θέσεις που εκφράζουν - και για το ζήτημα των Σκοπίων - εν ενέργεια βουλευτές του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είχε αποκαλύψει σε ανάρτηση προ ολίγων ημερών του Xrimaonline.gr, και σε επίπεδο κορυφής οι σχέσεις των δύο κομμάτων είναι πολύ καλές και δεν αποκλείεται στην πορεία προς τις κάλπες και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης να επιλέξει μια πολιτική συνεργασία με τη ΝΔ, καθώς και ο δρόμος προς τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «κλειστός» και ενδεχόμενο επιστροφής στο ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει.

Από την ημέρα της σχετικής ανάρτησης μέχρι σήμερα σημειώθηκαν θετικές δηλώσεις για τη στάση της ΝΔ ως προς το Σκοπιανό από τους βουλευτές κ.κ. Ψαριανό και Αμυρά, οι οποίοι πήραν αποστάσεις από την επίσημη θέση του κόμματός τους, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Αμυράς δε δεν έκρυψε τη θετική κρίση που έχει για τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη κυρίως στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων. Ανάλογη προσέγγιση έχει και ο βουλευτής κ. Μαυρωτάς, ο οποίος ωστόσο δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη δημόσια.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης κρατά μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά του, αν και η κίνησή του να ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη στην Αθήνα, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μια κίνηση - γέφυρα προς τη ΝΔ.

Στο εσωτερικό της Πειραιώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν θετικά μία πολιτική - εκλογική συνεργασία με την κ. Θεοδωράκη, καθώς πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα «σφραγίσει» στην ουσία το άνοιγμα της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου. Ωστόσο, ακόμη και οι υπέρμαχοι αυτού του πολιτικού «γάμου» σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα συμμετοχής κανενός εκ των στελεχών του Ποταμιού στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ, καθώς αυτό θα προκαλούσε αντίθετα αποτελέσματα. Εισηγούνται να ακολουθηθεί το «μοντέλο Τατσόπουλου» , δηλαδή όποιος επιθυμεί να συμπράξει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διεκδικήσει τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωράκης στην πρώτη του απόπειρα στο πολιτικό σκηνικό είχε επιλέξει να κατέβει στην περιφέρεια Χανίων, τόπο καταγωγής του και τόπο καταγωγής της οικογένειας Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πάντως, το «φλερτ» αυτή την ώρα είναι υπαρκτό, αλλά οριστικές αποφάσεις και επιλογές δεν θα υπάρξουν νωρίτερα από την προσεχή άνοιξη και ανάλογα βέβαια με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και τον ορισμό της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Η ΝΔ, άλλωστε, αυτή την ώρα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το συνέδριό της, που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή. Με ενδιαφέρον αναμένονται εκτός από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και οι παρεμβάσεις που θα κάνουν στο συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αν σου άρεσε κάνε